Radyasyon Tedavisi Ve Sertleşme Bozukluğu

 

Günümüzde kanser tedavisi için sık sık kullanılan yöntemlerden biri de radyasyon tedavisidir. Radyoterapi iyonizan radyasyon kullanarak tümörü küçültür ve kanserli hücreleri yok eder. Böylece cerrahiye başvurmaya gerek kalmadan tedavi etmek mümkündür. Tam iyileşme mümkün olmasa bile hastanın ağrısını, kanamasını azaltabilir.

 

Radyasyon Tedavisinin Yan Etkileri

 

Radyasyon tedavisi sonrasında bazı yan etkiler görülebilir. Bunlar hemen ortaya çıkabileceği gibi uzun bir sürede de gelişebilir. Bu yan etkiler şu şekilde sıralanabilir:

 

  • Yorgunluk
  • Saç dökülmesi
  • Ciltte kızarıklık ya da tahriş
  • Mide bulantısı
  • İshal
  • Ağızda görülen yaralar
  • İdrar sırasında zorlanma
  • Göz kuruluğu
  • Yutmada güçlük
  • Kaşıntı

 

Tüm bunların yanında erkeklerde pelvis bölgesine uygulanan radyasyon tedavisi birtakım cinsel bozukluklara yol açabilir. Bu bozukluklardan biri de sertleşme bozukluğu olarak bilinen erektil disfonksiyondur.

 

Radyasyon Tedavisinden Sonra Sertleşme Bozukluğu

 

Erkek hastaların kalça bölgesine uygulanan radyasyon tedavisi penisteki damarlara zarar vererek kan akışını engelleyebilir, bu bölgedeki sinirler zarar görebilir ya da oluşan doku hasarı nedeniyle kan akışı azalabilir. Bu 3 durum da sertleşme bozukluğuna neden olur.

 

Bu problem radyasyon tedavisinin en yaygın görülen etkilerinden biridir. Erkeklerin çoğunda radyasyon tedavisi sonrasında birkaç ay görülebilir. Yapılan bir çalışmaya göre tedaviden iki yıl sonra erkeklerin yarısından fazlasında sertleşme bozukluğu görülmüştür. Bu sorunun ortaya çıkmasında tedavide kullanılan ilaçların, hastanın yaşının, var olan diğer hastalıklarının, genel sağlık durumunun büyük etkisi vardır. Bunların yanında cinsel ilişki sırasında menisiz orgazm, daha az tatmin eden bir orgazm, boşaltılan meninin daha az olması, boşalma sırasında ağrı gibi durumlar da ortaya çıkabilir.

 

Sertleşme Sorunu Testi

 

Bu test erkeklerde sertleşme bozukluğunun olup olmadığını değerlendirir. 5 konuyu sorgular. Test hastanın yeterli sertleşmeyi sağlayıp sağlamadığı, gerçekleşen sertleşmenin devam edip etmediği konusunda bilgi verir. Testte yer alan sorularla erektil disfonksiyonun ne kadar ağır olduğuna bakılır. Radyasyon tedavisi sonrasında erektil disfonksiyon görülen hastalarda da bu test uygulanabilir.

 

Sertleşme Bozukluğu Tedavisi

 

Sertleşme probleminin alınan tıbbi destekle tedavisi mümkün olmaktadır. Bu tedavilerin ilki oral yollarla alınan ilaç tedavisidir. İlaç tedavisinden başka penis içine yapılan enjeksiyonlar, şok dalga tedavisi, vakum cihazları da kullanılmaktadır. Bu yöntemlerin hepsinin denenip herhangi bir çözüme ulaşılamadığı durumlar da olabilir. Bu durumda mutluluk çubuğu ameliyatına başvurulur. Penis protezi bu problemle ilgili kalıca çözüme ulaşılmasını sağlayan bir tedavi şeklidir.

 

Erkeklerin büyük bir kısmında görülen bu sorunun birçok sebebi vardır. Bunlardan bazıları diyabet, ileri yaş, radyasyon tedavisi, kalp damar hastalıkları, MS, aşırı kilodur. Ancak radyasyon tedavisi sonucunda ortaya çıkan sertleşme bozukluğu maalesef kalıcıdır. Detaylı bilgi için https://www.mutlulukcubugu.com adresini ziyaret ederek, tedavi yöntemleri hakkında bilgi alabilirsiniz.

 

You may also like

Bu sayfanın içeriğini kopyalayamazsınız

Bettürkey Giriş - Beinwon - Beinwon - iddaa tahminleri - Jokerbet - Canlı maç izle - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Fitcas giriş -
Kurumsal Web Tasarımı - Antalya haber - fue hair transplant - Acibadem - hair transplant turkey - İzmir Haber - İzmir Haber - Gündem - Kadın Saat - Kastamonu Haber - SMM Panel - SMS Onay -