1. Haberler
  2. Gündem
  3. BİST100 endeksi

BİST100 endeksi

featured
service
Reklam Alanı

Geçtiğimiz hafta piyasalarda Dolmabahçe’de gerçekleşen Rusya – Ukrayna görüşmelerinden gelen olumlu haber akışları ile risk iştahı yüksekti. Dışişleri Bakanları düzeyinde de görüşmenin olacağının açıklanması ve Rusya’nın bazı bölgelerden çekilmesi ile olumlu hava devam etti. BİST100 endeksi tarafında da Aralık ayından bu yana ilk kez 2.200’ün üstü kapanışlar gerçekleşti. Ulaştırma sektörü payları bu dönemde ön plana çıktı.

Bugün yurt içinde enflasyon verisi açıklanacak. Saat 10:00’da TÜİK tarafından yayımlanacak veride aylık bazda bizim de beklentilerimize paralel %5’in üstünde enflasyon bekleniyor. Cuma açıklanan veride ise İstanbul enflasyonu aylık bazda %6,3 olarak açıklandı. Beklentimiz dahilinde gelebilecek aylık bazda enflasyon verisinin gelmesi durum enflasyonun yıllık bazda %60’ın üstüne çıkacağına işaret ediyor. Enflasyonun aşağı yönlü seyri için daha öncesinde Nisan ayları konuşulurken, Rusya Ukrayna krizi ile birlikte aşağı yönlü enflasyon durumu yaz aylarında olabileceği konuşuluyor. Son olarak Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de yaz aylarına doğru enflasyonun düşme olasılığının daha yüksek olduğunu dile getirmişti. Enerji tarafı her ne kadar devlet tarafından sübvanse edilse de jeopolitik gerginlikten kaynaklı olarak enerji fiyatlarındaki artış ve zamlar sürüyor. Enflasyonun geri çekilmesi için son olarak gıda ürünlerinde KDV oranı %8 ‘den %1’e düşürüldü.

ABD’de tarım dışı istihdam Mart ayında 431.00 kişi artarak 490.000 olan beklentilerin altında kaldı. İşsizlik oranı %3,6’ya gerilerken işgücüne katılım oranı arttı.

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.
Giriş Yap

Ordu Haberler | Ordu Haber - Ordu Son Dakika Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Betturkey Giriş -
Jokerbet - Canlı maç izle - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Fitcas giriş -
Kurumsal Web Tasarımı - Antalya haber - fue hair transplant - Acibadem - hair transplant turkey - İzmir Haber - İzmir Haber - Gündem - Kadın Saat - Kastamonu Haber - SMM Panel - SMS Onay - Sohbet Odaları - Takipçi satın al - E-Pin Satış -