Al organizasyn

 

Düğün Sözleşmesinde Dikkat Edilecekler

Düğün çoğu insan için büyük önem taşır. Gelin ve damat her şeyin en iyisi olsun ister. Tabii en güzel gününün güzel bir salonda olmasını ve hiçbir aksilik çıkmamasını istemeleri en doğal haklarıdır. Bu yüzden bu yazıda düğün sözleşmesinde dikkat edilmesi gerekenlerden bahsedeceğiz. Düğün sözleşmesi nedir? Düğün sözleşmesi imzalanırken nelere dikkat edilmeli? İşte düğün sözleşmesiyle ilgili tüm detaylar…

Düğün Sözleşmesi Nedir? Neden Yapılır?

Düğün sözleşmesi düğün salonu sahibi ile düğün salonunu kiralamak isteyen kişiler arasında yapılır. Amacı ise iki tarafın da herhangi bir durumda mağdur olmamasıdır. Düğün sahibi ile evlenecek olan çift fiyatta ve düğün salonunun vereceği hizmetler konusunda anlaştıkları zaman bir sözleşme imzalarlar. Bu sözleşme genelde düğün salonu sahiplerinde hazır bulunur. Sözleşmedeki boşluklar konuşup anlaştıkları şeylere göre doldurulur. Düğün salonuyla yapılan sözleşmeler önemlidir.

Okumadan anlamadan imza atmamalısınız. Sizin için en önemli olan günde bir aksilik çıkmasını istemezsiniz. Düğün salonu sahibiyle konuştuğunuz her şeyi sözleşmede görmelisiniz. Fotoğraf hizmeti fiyata dâhil mi? İkramlarda bir sınır var mı? Ekstra ücretleri ne kadar? Bu ve bunun gibi soruların cevapları sözleşmede yer almalıdır. Düğün salonlarının yaptığı sözleşmeler hem düğün yapacak çiftin hem de düğün salonu sahibinin haklarını korumak içindir. Peki, düğün salonu sözleşmesi yaparken nelere dikkat edilmeli?

Düğün Sözleşmesindeki Hususlar

Düğün sözleşmesinde dikkat edilmesi gerek bazı hususlar vardır. Bunlardan ilki iptal maddesidir. Olağanüstü bir durum olduğunda( hastalık, ölüm, ayrılık vb.) iptal ederken taraflar mağdur olmamalı. İptal hakkınızın olması için düğün sözleşmesinde böyle bir madde mutlaka bulunmalı. Ayrıca düğünü iptal etme söz konusu olduğunda ekstra bir ücret ödenip ödenmeyeceği de sözleşmede yer almalı. Evlenecek olan çift düğünü iptal etmek istediğinde kaporanın yeterli olması veya ekstra bir ücret olması mutlaka konuşulmalı ve sözleşmede de belirtilmelidir.

Ekstraya giren hizmetler hakkında da mutlaka konuşulmalı ve sözleşmede yer almalıdır. Mesela ikramlıkların kaç kişilik olacağı yetmemesi durumunda ne kadar ücret alınacağı, fotoğraf için ekstra ücret talep edilip edilmeyeceği, kokteyl masası kiralama gibi ekstra durumlarda anlaşılmalı ve sözleşmede belirtilmelidir.

Düğün sözleşmesi mutlaka yapılmalıdır. Mağdur olmak istemiyorsanız düğün sözleşmesi yapmalı ve maddeleri detaylı okuyup her şeyin konuştuğunuz gibi olduğundan emin olmalısınız. Aksi takdirde ödemek istemediğiniz ücretlere tabi tutulabilir almak istediğiniz hizmeti alamayabilirsiniz. Aynı mağduriyet düğün salonu sahipleri için de geçerli. Hakkınız olan parayı alamadığınızda elinizde sözleşme olmazsa hiçbir şey talep edemezsiniz.

Kaynak;  https://www.alorganizasyon.com/

You may also like

Bu sayfanın içeriğini kopyalayamazsınız

Betturkey Giriş -
Beinwon - Beinwon - iddaa tahminleri - Jokerbet - Canlı maç izle - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Fitcas giriş -
Kurumsal Web Tasarımı - Antalya haber - fue hair transplant - Acibadem - hair transplant turkey - İzmir Haber - İzmir Haber - Gündem - Kadın Saat - Kastamonu Haber - SMM Panel - SMS Onay - Sohbet Odaları -